Aanvullende of afwijkende bepalingen

                                                                                                                                                                                                                                                                   Download Art.17

Aanvullende of afwijkende bepalingen, conform ARTIKEL 17 van de algemene voorwaarden                                                                                     

De aanvullende of afwijkende bepalingen zijn een verbetering of een aanvulling c.q. verduidelijking van de algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden zijn altijd gerelateerd aan wet en regeleving waar niet vanaf geweken mag worden. In de aanvullende of afwijkende bepalingen kan dit wel ten voordele van de consument.

ARTIKEL 17.1 Verzend- en afhaalopties

ARTIKEL 17.2 Leveringstermijn

ARTIKEL 17.3 Aansprakelijkheid bij vertraging, verlies of transportschade

ARTIKEL 17.4 Afhaalmogelijkheden

ARTIKEL 17.5 Betaling

ARTIKEL 17.6 Reclamaties en retourneren van aangekochte artikelen

ARTIKEL 17.7 Cadeaubonnen

ARTIKEL 17.8 Aansprakelijkheid

ARTIKEL 17.9 Privacy

ARTIKEL 17.10 Eigendomsrecht

 

Artikel 17.1. Verzend- en afhaalopties

17.1. Verzendkosten

17.1.1. Nederland

De verzendkosten worden bepaald door het bedrag van uw bestelling, ongeacht het gewicht of het aantal bestelde artikelen. Wij behouden ons het recht voor om onze verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Verzendingskosten staan steeds duidelijk vermeld op uw orderbevestiging en op uw factuur.

  Bestelbedrag

  Verzendingstarief (per leveradres)

  Tot en met € 150 

  € 6,95

  Meer dan € 150

  GRATIS verzending

17.1.2. België, Luxemburg, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Denemarken

Opgelet! Wij verzenden enkel naar het vasteland! Contacteer ons in geval van twijfel. Mochten wij vaststellen dat uw leveringsadres in een hogere tariefzone valt, dan contacteren wij u zo snel mogelijk.

  Land

  Verzendingstarief (per leveradres)

  België

  € 6,95 (GRATIS vanaf 170 euro)

  Luxemburg

  € 11,95 (GRATIS vanaf 125 euro)

  Duitsland

  € 6,95 (GRATIS vanaf 170 euro)

  Groot Brittannië (Engeland, Schotland)

  € 11,95 (GRATIS vanaf 125 euro)

  Oostenrijk

  € 11,95 (GRATIS vanaf 125 euro)

  Denemarken

  € 11,95 (GRATIS vanaf 125 euro!)

  Andere EU-landen

  Gelieve ons te contacteren

17.2. Leveringstermijn

Na ontvangst van uw betaling wordt uw pakket diezelfde dag verzonden, met uitzondering van zaterdag en zondag. De leveringstermijn bedraagt  vanaf dat ogenblik 2 tot 5 werkdagen, afhankelijk van de bestemming.

17.2.1. Wat bij afwezigheid

Wij raden u aan een leveringsadres op te geven waar overdag zo vaak mogelijk iemand aanwezig is om uw bestelling in ontvangst te nemen.

Bij afwezigheid op het tijdstip van levering ontvangt u een schriftelijke kennisgeving in de brievenbus. Het pakket wordt ofwel bij de buren geleverd, ofwel opnieuw aangeboden op een ander tijdstip. Bent u ook op dat ogenblik afwezig, dan wordt het in depot gelegd. Haalt u het dan niet af  dan komt het pakket terug naar ons. Wij volgen al onze bestellingen en nemen altijd zelf contact met u op wanneer we vaststellen dat een zending tweemaal tevergeefs is aangeboden, dit om retourzendingen en de daarbij horende kosten te vermijden.

Om een geretourneerde bestelling opnieuw naar u te verzenden, moeten wij opnieuw verzendingskosten berekenen, waarin we zelf niet meer kunnen delen. Wij contacteren u in dat geval zo snel mogelijk.

Wettelijke vermelding: Overeenkomstig de wet "kopen op afstand" bedraagt de maximale levertijd dertig dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien deze leveringsperiode niet haalbaar is, dient  Fair Toys de koper hiervan tijdig te verwittigen en heeft de koper het recht de bestelling te annuleren, zonder bijkomende kosten. Eventueel reeds betaalde bedragen worden in dat geval binnen de dertig dagen terugbetaald.

17.3. Aansprakelijkheid bij vertraging, verlies of transportschade

17.3.1. Vertragingen tijdens het transport

Fair Toys kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij het transport.

17.3.2. Verlies

Overeenkomstig de wet "verkoop op afstand" is Fair Toys als verzender verantwoordelijk voor de zending tot op het moment van de levering. Al onze zendingen zijn door ons traceerbaar. Contacteer ons indien u uw zending niet heeft ontvangen binnen een termijn van 10 werkdagen na ontvangst van betaling.

17.3.3. Transportschade

Voor het verzenden worden alle artikelen gecontroleerd, we zorgen tevens voor een degelijke verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling onmiddellijk na ontvangst te controleren en ons onmiddellijk op de hoogte te stellen van enige schade. Dit kan via email, liefst met een foto van het beschadigde artikel erbij. Gooi nooit de postverpakking weg voor u heeft vastgesteld dat uw bestelling in goede staat is. Retourzendingen dienen altijd in overleg te verlopen, stuur dus ook nooit een zending op eigen initiatief terug naar ons. U kunt meer lezen over retourneren van artikelen in artikel 4 van onze voorwaarden.

Artikel 17.4. Afhaalmogelijkheden

Afhaling van artikelen kan tijdens de openingsuren of buiten de openingsuren na het maken van een afspraak in onze winkel te Dieren, aan het Stationsplein 32. Kiest u ervoor uw bestelling op dit adres af te halen, dan worden er geen verzendkosten in rekening gebracht bij bestellingen onder de € 20,00. Bij bestellingen boven de € 20,00 worden de verzendkosten niet in mindering gebracht.

Artikel 17.5. Betaling

17.5.1. Online betaalmethoden

Een online betaling met iDeal, Visa en Mastercard (PayPal) is kosteloos voor de klant en snel. Uw betaling wordt onmiddellijk geregistreerd en wij kunnen uw pakje dan ook meteen verzenden. Wij werken samen met Multisafepay waardoor uw betaling in een beveiligde omgeving geschied.

17.5.2. Overschrijving

Wij vragen het totaalbedrag, zoals vermeld op de factuur, binnen zeven dagen over te schrijven op onze rekening met vermelding van het ordernummer.

LET OP! Indien u een overschrijving uitvoert vanuit het buitenland, dient u altijd onze IBAN en BIC gegevens te vermelden! Doet u dat niet, dan zal uw bank transactiekosten aanrekenen, waarvoor wij niet kunnen instaan. Bij vermelding van de IBAN-gegevens is een overschrijving vanuit andere Europese landen kosteloos.

17.5.3. Achteraf betalen

Achteraf betalen, bij levering van de goederen, is mogelijk onder de voorwaarden van een rembourszending. Bij een rembourszending zullen wij de transactie kosten voor rembours in rekening brengen. Na het plaatsen van uw bestelling kunnen wij uw pakje meteen verzenden.  

17.5.4. Bij afhalen van de artikelen

U kunt uw bestelling afhalen en betalen in Dieren. Dit kan tijdens de openingsuren en daarnaast ook op afspraak! Kiest u voor deze optie, contacteer ons dan zo snel mogelijk na het plaatsen van uw bestelling voor een afspraak. Betaling met Pin is mogelijk!

Artikel 17.6 - Reclamaties en retourneren van aangekochte artikelen

17.6.1. Bent u niet tevreden over uw aankoop, dan bieden wij u de mogelijkheid ons het artikel binnen een termijn van veertien werkdagen na ontvangst van uw bestelling terug te bezorgen. U dient ons hiervan altijd schriftelijk (via email) en vooraf op de hoogte te brengen. Het artikel dient indien mogelijk in  de originele verpakking te worden terugbezorgd, in, zover mogenlijk, onbeschadigde en ongebruikte toestand en voldoende gefrankeerd, met vermelding van uw retournummer. Retourzendingen gebeuren op risico van de verzender, in dit geval de klant. Niet aangemelde retourzendingen zullen niet worden gecrediteerd!

17.6.2. Artikelen die ons worden terugbezorgd onder de voorwaarden zoals beschreven in punt 4.1, worden binnen een termijn van tien werkdagen door ons terugbetaald. Brengt u het artikel persoonlijk terug, dan betalen wij het bedrag terug bij afleveren van het artikel. Verzendingskosten, door ons of door u gemaakt, worden niet terugbetaald, u ontvangt dus de aankoopprijs minus het bedrag van de verzendingskosten. Betreft het een artikel dat verkeerd werd geleverd door Fair Toys, dan nemen wij de kosten voor verzending wel op ons.

17.6.3. Wij behouden ons het recht voor retourzendingen te weigeren bij het vermoeden dat de artikelen reeds zijn gebruikt of bij vermoeden van schade aangebracht door schuld anders dan Fair Toys of de leverancier van het artikel.

17.6.4. Wij controleren onze artikelen voor we deze versturen en zorgen voor een degelijke verpakking, de klant verbindt zich ertoe de bestelling te controleren bij levering. Controleer uw zending dan ook dadelijk na ontvangst! Stelt u toch schade vast aan de door u bestelde artikelen, dan vragen wij u ons daarvan onmiddellijk op de hoogte te brengen, indien mogelijk vragen we ook ons een foto door te mailen van het beschadigde artikel. Tracht nooit een beschadigd artikel zelf te repareren! Gooi nooit de postverpakking of de verpakking van het artikel weg vooraleer u heeft vastgesteld dat uw zending in goede staat is en stuur nooit een reeds ontvangen pakket terug zonder ons vooraf te contacteren! Wij laten u via email weten hoe de retourzending moet verlopen.

Artikel 17.7 - Het gebruik van cadeaubonnen en kortingscodes

17.7.1. Cadeaubonnen

17.7.1.1. Een Fair Toys cadeaubon is geldig voor de aankoop van producten bij Fair Toys (zowel in onze online shop als in de winkel) en dit voor het bedrag gekoppeld aan de code, vermeld op de cadeaubon. Op dit ogenblik kan er slechts één cadeaubon per aankoop gebruikt worden in onze online shop.

17.7.1.2. Een Fair Toys cadeaubon kan niet worden gecombineerd met de volgende kortingen: korting verbonden aan gebruik van de lerarenkaart, korting verbonden aan gebruik van een partnerbedrijfscode. Een cadeaubon mag niet worden gebruikt voor de aankoop van een andere cadeaubon.

17.7.1.3. Een Fair Toys cadeaubon kan onder geen enkele voorwaarde worden teruggenomen of ingeruild voor contant geld. Wanneer het bedrag van de geplaatste bestelling (inclusief verzendkosten) groter is dan het bedrag van de cadeaubon, dan wordt het resterende bedrag in rekening gebracht. De bestelling wordt pas verzonden wanneer het totale verschuldigde bedrag is voldaan. Wanneer het bedrag van de geplaatste bestelling (inclusief verzendkosten) kleiner is dan het bedrag van de cadeaucbon, dan blijft het resterende bedrag gekoppeld aan de code vermeld op de cheque en dit gedurende de geldigheidsduur van de bon.

17.7.1.4. Een Fair Toys cadeaubon is geldig tot een jaar na datum van uitgifte ervan. Vervallen cadeaubon kunnen onder geen enkele voorwaarde worden teruggenomen of uitbetaald. Een cadeaubon die verloren gegaan, gebruikt door een derde partij of gestolen is, kan onder geen enkele voorwaarde worden terugbetaald.

17.7.2. Lerarenkaart

17.7.2.1. Bij verzending van de bestelling: Houders van een lerarenkaart kunnen genieten van een korting van 5% op het totaalbedrag van de bestelling, exclusief de verzendkosten.

17.7.2.2. Bij afhaling van de bestelling: Houders van een lerarenkaart kunnen genieten van een korting van 5% op het totaalbedrag van de bestelling.

Kortingen verbonden aan de lerarenkaart kunnen niet gecombineerd worden met de afhaalkorting, het gebruik van cadeaucheques of kortingen verbonden aan gebruik van een partnerbedrijfscode.

17.7.3. Afhaalkorting

Bij afhaling van de bestelling wordt er geen verzendkosten berekend voor bestellingen onder de € 30,00. Bij bestelingen boven de € 30,00 zal er geen verdere korting verrekend worden.

17.7.4. Partnerbedrijfskorting

17.7.4.1. Bij verzenden van de bestelling: Houders van een partnerbedrijfscode kunnen genieten van een korting van 5% op het totaalbedrag van de bestelling, exclusief de verzendkosten.

17.7.4.2. Bij afhaling van de bestelling: Houders van een partnerbedrijfscode kunnen genieten van een korting van 5% op het totaalbedrag van de bestelling.

Kortingen verbonden aan het gebruik van een partnerbedrijfscode kunnen niet gecombineerd worden met de afhaalkorting, het gebruik van cadeaubonnen of kortingen verbonden aan gebruik van een lerarenkaart.

Artikel 17.8 - Aansprakelijkheid

Al onze artikelen zijn goedgekeurd volgens de EU richtlijnen en zijn CE-gecertificeerd. De aansprakelijkheid berust bij de fabrikant. Fair Toys sluit hiermee iedere verantwoordelijkheid van problemen met deze artikelen uit. Bij eventuele problemen met een artikel vragen wij u ons te contacteren, wij nemen vervolgens contact op met de fabrikant en zorgen voor een oplossing.

Artikel 17.9 - Privacy

Fair Toys maakt gebruik van cookies. Cookies bestaan uit een standaard internet technologie die het mogelijk maakt bepaalde informatie op te slaan en te ontsluiten op het systeem van de gebruiker. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. Iedere internetgebruiker kan zijn computer zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd. Indien uw computer geen cookies accepteert is het mogelijk dat u problemen zult ondervinden tijdens de bestelprocedure. Mocht dit het geval zijn dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat wij u bestelling alsnog kunnen invoeren. Fair Toys zal uw klantgegevens slechts gebruiken voor de uitvoering van de afgesloten overeenkomst die u middels uw bestelling afsluit. Tevens kunnen uw gegevens gebruikt worden door Fair Toys om u vrijblijvend interessante informatie te verstrekken en/of aanbiedingen te doen, dit enkel indien u daar bij uw inschrijving uitdrukkelijk om verzoekt door inschrijving voor de nieuwsbrief. Uw gegevens worden niet doorgegeven, verhuurd of verkocht aan derden. Alle communicatie van persoonsgegevens via je browser wordt versleuteld met behulp van SSL (Secure Socket Layer).

Op uw verzoek zal Fair Toys uw klantgegevens uit de database verwijderen, mits u heeft voldaan aan uw (betalings-)verplichtingen. Indien gewenst kunt u on-line uw gegevens wijzigen. Uw paswoord wordt gecodeerd opgeslagen, Fair Toys heeft dus geen toegang tot uw paswoord. Fair Toys houdt online (anonieme) bezoekersstatistieken bij om te kunnen bekijken welke pagina`s van de internetsite in welke mate bezocht worden. Indien u vragen heeft over deze privacy statement, kunt u ons contacteren.

Artikel 17.10 - Eigendomsrecht

Fair Toys blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan.