22 APRIL 2018 RED DE ZEEKOEIEN!

PlanToys leeft de belofte om elke dag bij te dragen aan een betere kwaliteit van het leven en duurzaam milieu. Uiteraard rekening houdend met de hoogste kwaliteit en veiligheid in de ontwikkeling van speelgoed. PlanToys wil graag, in samenwerking met een aantal winkels die PlanToys verkopen, aandacht vragen voor de Dag van de Aarde en organiseert daarom gedurende de maand april de ‘Zeekoe’ actie. Waarom Dag van de Aarde? De Dag van de Aarde, ofwel Earth Day, is een wereldwijd gevierde dag om aandacht te vragen voor natuur, milieu en klimaatverandering. Naast het gebruik van milieuvriendelijke materialen én het duurzaam produceren, stimuleert PlanToys ook projecten om kinderen bewust te maken van de natuur en het milieu waarin zij leven. De Dag van de Aarde is zo’n project. PlanToys heeft dit jaar gekozen voor het thema ‘Zeekoeien’ .

Waarom mee doen met de Dag van de Aarde? PlanToys wil kinderen betrekken bij het duurzamer omgaan met onze natuur! Met behulp van de Dag van de Aarde leren kinderen op een speelse manier over duurzaamheid en het milieu. Dit jaar ligt de focus op de zeekoe. Momenteel zijn vele populaties van de zeekoe op het randje van uitsterven en PlanToys wil de kinderen laten kennismaken met dit prachtige dier voor het te laat is. Er zijn op dit moment nog maar 221 zeekoeien over de gehele wereld te vinden, waarvan er 154 rondom de Thaise provincie Trang leven. En laat dit nou precies zijn waar de PlanToys fabriek staat!

HOE KUNNEN KINDEREN MEE DOEN?

In de periode van 1-22 april 2018 kunnen kinderen een kleurplaat van een Zeekoe ophalen in de deelnemende speelgoedwinkel. Nadat de kleurplaat is ingekleurd, kan de kleurplaat ingeleverd worden in diezelfde winkel. Kinderen ontvangen bij inlevering van de kleurplaat een certificaat en de zeekoe sleutelhanger (zolang de voorraad strekt) als blijk van dank voor het deelnemen aan de actie, de inzet en voor het leren over de zeekoe. Daarnaast kunnen kinderen ook nog meedoen met een landelijke actie via Facebook. Daarvoor is het nodig dat er een foto van de kleurplaat wordt geplaatst op de PlanToys Nederland Facebook pagina https://www.facebook.com/PlanToysNederland/. Vermeld hierbij de naam, de leeftijd van het kind en tag ook de winkel waar de kleurplaat is ingeleverd. Na de Dag van de Aarde (22 april 2018) worden de winnaars bekend gemaakt via de Facebook pagina van PlanToys Nederland. Per leeftijdscategorie is er een prijs te winnen.

Namens PlanToys wensen wij alle kinderen veel teken-en leerplezier toe!