Kapla

Kapla

Bij FairToys kunt u Kapla online bestellen

KAPLA. Kapla is de naam van houten blokjes maar ook een merknaam, het staat voor: KAbouter PLAnkjes. De blokjes of plankjes worden gebruikt voor onder andere modelbouw. Elk blokje/plankje heeft een identieke grootte en vorm in de verhouding van 1:3:15.

Het idee voor Kapla ontstond rond 1985, toen de Nederlandse kunsthistoricus en antiekhandelaar Tom van der Bruggen naar Frankrijk verhuisde en zocht naar een vorm voor een blokje om een er kasteel op schaal mee te bouwen. De naam Kapla komt van het begin van de twee woorden: KAbouter PLAnkjes.

Makkelijk bouwen met hetzelfde formaat Kapla blokjes

Anders dan vele andere blokken, zijn alle blokjes precies hetzelfde. De precisie maakt het mogelijk om grotere gebouwen te maken. Elk blokje is een balk in de verhoudingen 1:3:15. De afmetingen zijn 11,8 bij 2,4 bij 0,8 cm (L x B x H).

De standaard dozen bestaan allen uit blokjes van grenenhout en deze zijn onbewerkt, als aanvulsets zijn er ook blokjes in kleur verkrijgbaar.

Kapla is te koop in dozen van Kapla 20, Kapla 40, Kapla 100, Kapla 200, Kapla 280 en Kapla 1000 blokjes.

Creativiteit voor jong en oud

Alle sets bevatten verschillende ideeënboekjes, maar een stap voor stap-gids zit er niet bij. Dit om de creativiteit van de kinderen maximaal te stimuleren. Op het internet zijn ook tal van kapla voorbeelden te vinden.

De doelgroep is vooral kinderen. In scholen en kinderopvang wordt Kapla als educatief speelgoed gebruikt. Maar de vele mogelijkheden van het simpele blokje hebben ook veel volwassenen aangetrokken. Resume kan gesteld worden dat de leeftijdsgroep van 3-99 jaar is.

Waar bent u naar op zoek?

Om het zoekwerk makkelijker te maen hebben wij een voorselectie gemaakt voor u:
 Kapla basisdoos
 Kapla 200 combinatie sets
 Kapla 280 combinatie sets
 Kapla 1000 combinatie sets
 Kapla gekleurd
 TomTect

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.