Over Fair Toys

Al 10 jaar lang Fair Toys

5 jarig bestaan

U heeft het vast al opgemerkt: wij hebben veel, héél veel houten speelgoed van bekende merken. Al ons speelgoed is uiterst zorgvuldig door ons geselecteerd en afkomstig van erkende leveranciers en voldoet aan de geldende Europese veiligheidsnormen.

Fair Toys is een onderneming met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van mens en milieu. Onze producten voldoen daarom aan alle internationale normen. Hiermee proberen wij ons te onderscheiden van andere aanbieders van houten speelgoed. Wij zijn van mening dat het beste speelgoed goed is voor zowel kinderen als planeet. Ze bevorderen een positieve ontwikkeling en worden duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteiteisen.

Met dit beleid hebben zijn we jarenlang doorgegroeid en in 2013 vierden we feest. Toen bestond onze winkel 5 jaar.

 

Fair Toys online

 
Naast de winkel in Dieren hebben we natuurlijk ook deze webwinkel. Wij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze site en het uitbreiden van ons assortiment. Zo omvat onze site op dit moment al zo'n 6500 producten, in tegenstelling tot 2500 producten 2 jaar geleden. Wij zijn ook actief op andere vlakken op het internet, buiten de webshop om hebben wij een Facebook pagina, waar wij allerlei acties en activiteiten bekend maken. Daarnaast sturen wij regelmatig nieuwsbrieven (onderaan de site kunt u zich inschrijven) naar onze klanten. Als u op zoek bent naar koopjes en acties vindt u ze daar.

Feestjes en Activiteiten

 
Ook in de buurt is Fair Toys erg actief: met feesten met Sinterklaas en halloween en activiteiten zoals paaseieren schilderen bevindt Fair Toys zich midden in het bruisend hart van de buurt. Naast deze activiteiten bieden wij ook regelmatig spellendemo's aan, waar je naar toe kunt komen om te zien hoe een spel werkt en het zelf ook daadwerkelijk te spelen.

Samenwerkingsverbanden

Fair Toys werkt samen met een aantal organisaties die eenzelfde visie volgen als wij. Hiermee steunen wij de buurt en proberen wij onze boodschap aan meer mensen te vertellen.

In het kader van 'spelen is gezond' werken wij samen met de Speel-o-theek

            Speel-O-theek 

Omdat wij het balangrijk vinden om mensen werkervaring op te laten doen zijn wij een erkend leerbedrijf en werken wij samen met Het Rhedens de Tender

                 Erkend leerbedrijfHet Rhedens de Tender

Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen plezier hebben in het spelen en omdat je dat terugvindt in de winkel zijn wij met Kidsproof beoordeeld

                 Kidsproof

 

Onze visie

Fair Toys vindt het belangrijk dat kinderen veel speelgenot ondervinden, maar daarnaast ook spelenderwijs gestimuleerd worden in de ontwikkeling van hun eigen vaardigheden en interesses. Onze leveranciers behoren daarom tot de top in speelgoedland. Zij ontwikkelen speelgoed dat kinderen aanmoedigt om na te denken en om hun verbeelding aan te spreken - aldus stimuleren van hun intelligentie door de natuurlijke nieuwsgierigheid te gebruiken.

Hoewel veel van het unieke speelgoed wordt gemaakt in Europa en de Verenigde Staten, maakt Fair Toys gebruik van objectieve criteria om kinderspeelgoed te selecteren. Fair Toys is fundamenteel van mening dat dit veel beter is dan alleen te vertrouwen op de afkomst van het land om de veiligheid en de kwaliteit van kinderspeelgoed te evalueren. Wij zijn dan ook trots om speelgoed te verkopen welke vervaardigd zijn onder fair trade-overeenkomsten waarmee een bijdrage wordt geleverd aan welvaart verbetering in de wereld.

Onze winkel

Alles wat wij online aanbieden is ook te vinden in onze ruime speelgoedwinkel in Dieren (gld). Hieronder vindt u een tour door de winkel: neemt u zelf een kijkje!

Ons aanbod

Wij bieden ook speelgoed aan dat  speeltijd stimuleert tussen kind en ouder. Wij doen dit omdat uit onderzoek is geconstateerd dat dit belangrijk is voor de emotionele, sociale en intellectuele ontwikkeling van kinderen.

Fair Toys levert niet alleen artikelen die voor de particuliere markt zijn ontworpen, maar biedt ook een ruime keuze aan artikelen die bedoeld zijn voor de professionele educatie en kinderopvang. Hiermee willen wij bereiken dat ook particulieren de mogelijkheid hebben om deze kwaliteitsartikelen voor thuisgebruik aan te schaffen. Het laat zich natuurlijk raden dat Fair Toys zich ook op de professionele educatie richt, o.a. scholen, BSO's, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. 

Fair Toys rekent tot haar doelgroep: de pasgeborenen, de ondernemende peuters, de leergierige kleuters, de creatieve kinderen en de actieve tiener.

 

Wij zijn niet gestopt met spelen, omdat we ouder geworden zijn, 
wij zijn ouder geworden, omdat we gestopt zijn met spelen”.

 

Dank u voor het winkelen bij Fair Toys